Tidligere E-sjef Kjell Grandhagen er død

Det er med sorg og takknemlighet Radiumhospitalets legater mottar meldingen om Kjell Grandhagens død. Generalløytnantens åpenhet om beinmargskreften, og de kliniske studiene han valgte å delta i, har hatt stor betydning for vanlige menneskers forståelse for kreftforskning, og hva som må til for å finne bedre behandlingsmetoder for pasienter i fremtiden. 

Tekst: Kari Andresen | Sist revidert: 07. mai 2018

Jan Vincents Johannessen og Kjell Grandhagen. Foto: privat
Kjell Grandhagen med Jan Vincents Johannessen på venstre side og kunstner Karl Erik Harr på høyre.

 

Av: Jan Vincents Johannessen | Sist revidert: 06. Mai 2019 

Jeg fulgte Kjell nærmest daglig i hans sykdomsperiode, gjennom oppturer og nedturer. Den siste nedturen for få dager siden. Grandhagen var mentor for Vebjørn og Eimund Sand, de to kunstnerne bak kunstprosjektet Roseslottet som markerer jubileene for krigens begynnelse, og for krigens slutt, og hedrer norske motstandsfolks innsats under krigen. Vi som driver Radiumhospitalets Legater er stolte over å kunne videreføre Granhagens engasjement, både for kreftforskningen og for kunsten. Gaver til Radiumhospitalets Legater er gaver til livet. Sentralt i den monumentale kunstinstallasjonen «Roseslottet», som vil lyse over Oslo fra Holmenkollåsen, fra våren 2020 til 2021, stråler «De ufødtes stjerne». Fra høsten 2021 vil denne bli permanent plassert ved innkjørselen til Montebellosenteret i Mesnali ved Lillehammer. Dette takket være en generøs donasjon som Radiumhospitalets Legater har mottatt fra en privat giver. Denne plasseringen gledet Kjell seg veldig over. «De ufødtes stjerne» symboliserer legatenes kamp mot kreftsykdommene, en kamp som ikke minst utkjempes for at kreftrammede i neste generasjon vil få bedre behandling enn den det var mulig å gi Kjell Grandhagen.

 

illustrasjonsfil: vipps til 227022, Radiumhospitalets legater
illustrasjonsfil: vipps til 227022, Radiumhospitalets legater

Vil du støtte oss?

Oppgir du navn, adresse og telefonnummer i meldingsfeltet kan støtten være fradragsberettiget.

Klikk her om du vil lese mer hvordan du kan støtte oss.

Midler fra legatene har også bidratt til...

Har du spørsmål om kreft?

Radiumhospitalets legater støtter oppslagsverket Kreftlex.no. Her finner du relevant og kvalitetssikret informasjon om kreft.


 
www.kreftlex.no/