Tropé-møtet: Internasjonal ekspertise på gynkreft møttes på Radiumhospitalet

 -Tropè-møte er kanskje det viktigste seminaret som holdes på fagområdet gynekologisk kreft i Skandinavia. Det sier Erik Rokkones, avdelingsleder ved Avdeling for gynekologisk kreft, OUS.

Tekst: Kari Andresen | Sist revidert: 9. desember 2019
Foto og video: Ketil Jordan 

- Tropé-møtet har ikke bare betydning for Radiumhospitalets fagmiljø, men for hele det norske og skandinaviske gynekologiske miljøet, sier Rokkones.

Tropé-møtet støttes av Inger og John Fredriksen-stiftelsen for forskning på eggstokk-kreft, og som forvaltes av Radiumhospitalets Legater. Årets seminar er et samarbeid mellom Legatene, OUS og Memorial Sloan Kettering kreftsenter i USA.

Overlege Ane Gerda Zahl Eriksson sto bak programmet i samarbeid med professor Emeritus Claes Tropé.

Selve Tropé-foredraget hadde i år tittelen, "Nyvinninger innen målrettet behandling av gynekologisk kreft og fremtidige muligheter" og ble holdt av professor Ignace Vergote fra Universitetet i Leuven, Belgia.

Høy klasse

Blant innleggene ble det også lagt frem resultater som viser en sammenheng mellom kreft og mikrobiomet - samlingen av alle mikroorganismene som lever i kroppen vår. Vi ble oppdatert på hva som skjer innen immunterapi for gynkreft, og gitt en presentasjon av vaktpost-lymfeknute-biopsi ved eggstokkreft samt endrede tilnærminger i kirurgisk behandling av livmorhalskreft.

Claes Tropé svært fornøyd med det han hørte fra podiet. - For meg som har holdt på i så mange år, så er det store nyheter. Vi har bedt inn noen av de beste på området fra Amerika og fra Europa. Dette har vært av høy klasse, konkluderer han.

 

For mer informasjon om gynekologisk kreft, gå til Kreftlex.no.

illustrasjonsfil: vipps til 227022, Radiumhospitalets legater
illustrasjonsfil: vipps til 227022, Radiumhospitalets legater

Vil du støtte oss?

Alle bidrag, både små og store, bidrar i kampen mot kreft. Oppgir du navn, adresse og telefonnummer i meldingsfeltet på Vipps kan støtten være fradragsberettiget.

Klikk her om du vil lese mer hvordan du kan støtte oss.

Midler fra legatene har også bidratt til...

Vil du støtte denne type forskning?

Midler fra Radiumhospitalets Legater kan bidra til at forskere raskere får tilgang til nødvendig utstyr.

Se hvordan du kan støtte oss